افراد حقیقی و حقوقی در انواع مختلفی مشمول مالیات میشوند. مالیات آن بخش از درآمدهای دولت و سیستم اجرایی است که برای رفع هزینههای خود استفاده مینماید. مالیات تکلیفی و مالیات بر عملکرد، از مهمترین منابع درآمدی هستند که در اینجا قصد داریم تا شما را با مالیات تکلیفی، بیشتر آشنا کنیم.
انواع مالیات های تکلیفی
حال که پاسخ مالیات تکلیفی چیست را دریافتیم، بهتر است با مالیات های تکلیفی دیگر آشنا شویم. این گروه از مالیاتها در قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب اسفند 66 و اصلاحیه 80.11.27 تعریف شده است. میزان، نحوه محاسبه و مهلت پرداخت نیز در این مصوبه اعلام گردیده است. مالیاتهای تکلیفی به شرح زیر است:
مالیات تکلیفی اجاره ملک (ماده 53، تبصره 9)
مالیات تکلیفی حقوق (مواد 85 و 86 اصلاحی)
مالیات تکلیفی مضاربه (ماده 102)
مالیات تکلیفی حق الوکاله (ماده 103)
مالیات تکلیفی حق الزحمهها (ماده 104)
مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی و موسسات مقیم خارج (ماده 107)
مالیات تکلیفی موسسات بیمه (ماده 109)
تکلیت مدیران تصفیه اشخاص حقوقی (ماده 116)
مسولیت آخرین مدیران شخص حقوقی و مدیران تصفیه و ضامنها (ماده 118)
مالیات تکلیفی منافع بلاعوض اموال (ماده 123)
مالیات تکلیفی نقل و انتقال سهام (ماده 143)
نحوه محاسبه مالیات تکلیفی؛ مالیات تکلیفی چند درصد است؟
نحوه محاسبه این نوع مالیات و درصد آن برای افراد مختلف، متفاوت در نظر گرفته میشود. در واقع قانونگذار برای هر کدام از انواع مالیات تکلیفی،
میزان مشخصی را برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته است. برای محاسبه دقیق مالیات از نوع تکلیفی به کارفرمایان و افرادی
که موظف به پرداخت این مالیات هستند، توصیه میکنیم که از مشاوران مالیاتی حرفهای کمک بگیرند تا بروز خطا در محاسبه مالیات شما را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهند.طبق قانون، ماده 53، 25 درصد درآمد اجاره از مالیات معاف خواهد بود. عددی که در بالا بهدست آوردید در 75 درصد ضرب نمایید.
نحوه پرداخت مالیات تکلیفی
برای پرداخت مالیات تکلیفی در تمامی موارد در قانون مالیات های مستقیم گفته شده است که بعد از کسر مالیات مودی تا پایان ماه بعد فرصت دارد که آن را پرداخت کند.
مثلا برای مالیات تکلیفی اجاره گفته شده که باید مالیات را از مبلغ مالیات کسر کند و تا پایان ماه بعد به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کند.
جمع بندی:
نحوه ی محاسبه مالیات تکلیفی مبلغ اجاره * 25%
عدد به دست امده ضرب در نرخ جدول ماده 131